Nu aveti produse adaugate in cos!
Papetarie, birotica si rechizite - Magazin OnLine - AAA Birotica
   Acasa  |  Ghidul cumparatorului  |  Cum comand?  |  Contacteaza-ne  |  Termeni si conditii  |  Despre noi  |  | Login  | 
  Top » Catalog » Ghidul cumparatorului
Cautare rapida
 
Folositi cuvinte-cheie ca sa gasiti produsul pe care il cautati.
Cautare avansata
Categorii
Producatori
Produse noi mai mult
Igienizant de maini K-Sept 750ml
Igienizant de maini K-Sept 750ml
AAA BIROTICA on LinkedIn

Ghidul cumparatorului

Ghidul cumparatorului de papetarie

Piata distributiei de papetarie este caracterizata de o granularitate foarte ridicata. Ceea ce este benefic competitiei, insa insasi competitia sporita este aceea care face ca uneori jucatorii sa cedeze presiunii si sa incerce sa "foloseasca scurtaturi". Recomandarile de mai jos au menirea de a proteja cumparatorul si a asigura o competitie onesta.

- Cand faci o comparatie asigura-te ca produsele sunt comparabile. Banda adeziva este exprimata in yarzi sau metri, si are diverse lungimi. Si diversi adezivi. Mapele sau foliile au material din diverse grosimi, exprimate in microni. Dosarele sunt din cartoane de diverse greutati, exprimate de obicei per metru patrat. Agrafele pot fi ambalate la cutii de 75 buc sau 100 buc. Plicurile pot fi fabricate din hartie de diverse grosimi. Decide care diferente conteaza si care diferente nu conteaza si apoi ia decizia in cunostiinta de cauza.
- Cere mostre. Solicita ca produsele a fi livrate sa respecte mostra prezentata. Periodic asigura-te ca ceea ce se livreaza efectiv respecta calitatea promisa prin mostrele prezentate.
- Verifica politica retururilor. In cazul in care un produs nu corespunde tehnic, functional calitativ, e bine sa poti returna produsul.
- Intreaba care este politica livrarilor. Intreaba daca exista o comanda minima si daca da, cat este penalizarea in cazul in care ai nevoie de o comanda ce nu atinge acel minim. Altfel risti sa ai comenzi in care valoarea penalitatii este mai mare decat valoarea marfii sau nu primesti marfa.
- Incepe o noua colaborare cu comenzi de proba. Nu risca totul cu un partener nou.
- Periodic solicita oferte de pret de la competitie. Nu lasa mai mult de 6 luni sa treaca fara a solicita oferte de pret de la competitie. Fii deschis cu cei carora le ceri ofertele si ofera-le feed-back.
- Ofera-i furnizorului tau sansa de a veni in intampinarea necesitatilor tale. Cere-i ce ai nevoie, comunica-i obiectivele tale. Fii onest, si daca nu raspunde in acelasi fel cauta un funizor onest. Exista.
- Discounturile prea mari ridica intrebari.
- Periodic verifica respectarea preturilor convenite. Multi furnizori se folosesc de neatentia clientului ca sa mareasca unilateral preturile dupa 2-3 luni de la inceperea colaborarii. Fie ca maresc pur si simplu preturile, fie ca modifica articolul facturat, cert este ca pretul agreat nu se respecta.
- In cazul majorarilor de pret anuntate si comunicate oficial, sondeaza piata pentru a confirma din mai multe surse.
- In cazul preturilor exprimate in euro, verifica modalitatea de calcul a pretului final, cel in lei. Uneori facturarea se face la cursul BNR, alteori se face la BNR+7%. E diferenta, nu?
- Chiar si cand nu ai timp de analiza, cere proforma inaintea confirmarii comenzii. Vei putea analiza macar valorile suspecte.

Continua

Copyright © 2020 Papetarie, birotica si rechizite - Magazin OnLine - AAA Birotica
Autoritatea Nationala Pentru Protectia Consumatorilor - 0800.080.999